Нашата мисия

Мисията ни е да съчетаваме в хармония вино и природа!

Биосертифицирани лозя

Винарна Типченица е посветена на опазването на околната среда и съчетаването й с изкуството на винопроизводството. Нашата мисия е да създаваме великолепни вина, като същевременно се грижим за природата, за да наследим по-добро място за бъдещите поколения. Процесът на отглеждане на лозята е изцяло биологичен. Ние с гордост можем да кажем, че по-голямата част от нашите лозя са био сертифицирани. Това означава, че в тях използваме естествени методи и не използваме пестициди или химикали, които биха могли да навредят на околната среда. Верни към екологията и вярващи в устойчивото земеделие, ние създаваме вина, които носят в себе си чистотата и естествеността на природата.

Иновации в опаковката

Винарна Типченица се стреми да намали негативното въздействие върху околната среда не само по време на производството на виното, но и в опаковката му. За да намалим генерирането на отпадъци, значителна част от нашето вино се бутилира в кегове и се предлага чрез системите ни за наливно вино. Така, ние не само намаляваме отпадъците от бутилки, тапи, етикети и кашони, но и внасяме свежест и иновация в начина, по който хората се наслаждават на виното. Освен това, за нашите най-популярни серии бутилирани вина – Tochka и Vratitza – използваме олекотени бутилки, които не само намаляват теглото на опаковката, но и свеждат до минимум отпадъците и енергията, необходими за транспортирането им. По-тежките бутилки, които използваме за вината от по-високия клас серията Oak Barrel, се фузират и използват повторно като стъклени плата за сирена и колбаси.

Ангажимент към общността

Винарна Типченица не само се грижи за околната среда, но и за местната общност. За всяка продадена бутилка от серията Oak Barrel, ние даряваме един лев на Кметство Типченица или на Читалище „Съзнание“ в селото. Това е начинът ни да подкрепим и укрепим местната общност и да помогнем за развитието й.

Вкусът на местното

В нашата винарна не само произвеждаме вкусни вина, но и подкрепяме местните производители. В нашата дегустационна предлагаме разнообразие от продукти от местни производители – чайове, мед, сладка, сирена и колбаси. Това не само намалява вредните емисии от транспорта, но и подпомага малкия и средния бизнес в нашия район. Вкусът на местното се слива с вкуса на нашите вина, създавайки едно незабравимо изживяване.

Природна хармония и отговорност

Винарна Типченица е отдадена на идеята за съчетаване на природната хармония с изключителния вкус на виното. Ние не използваме пластмасови бутилки за вода или пластмасови прибори за еднократна употреба. Когато ни посетите във винарната, ще откриете, че предлагаме диспенсъри за течен сапун, душ гел и шампоан в баните и тоалетните. Ние вярваме, че и най-малките действия могат да имат голямо значение в запазването на планетата.

Твоата количка